Finland Ice Marathon

,

Kalevan Kiertäjät jatkoivat luistelua Kuopiossa pidemmillä matkoilla.

Viikko Kalevan Kierroksen luistelua myöhemmin samoilla radoilla järjestettiin Finland Ice Marathon 37. kerran. Luistelijoita oli taas saapunut ympäri maailmaa Kuopioon Suomen vanhimpaan luonnonjääluistelutapahtumaan. Tämän talven leudot olosuhteet olivat hankaloittaneet ratojen tekemistä koko talven ajan. Kalevan kierroksella luisteltu 4 km rata oli pääosin hyvässä kunnossa ja hieman lisää luistelubaanaa oli saatu Rönön sillan alta Väinölänniemen eteläpuolelle. Alustavasti kaikki luistelut piti pitää 6,5 km radalla.

Jouni Nurminen taivaltaa 180 km matkaa. Kuva Finland lakeside.

Sääennusteet olivat sen verran huonot, että 200 km luistelu päätetiin siirtää lauantailta perjantaille. Samaan aikaan pisimmän matkan luistelun lisäksi perjantaina rataa kiersivät myös pyöräilijät. Kesken kisan rataa jouduttiin lyhentämään, koska sillan alle tuli niin paha railo, että sen ylittäminen ei ollut mahdollista. Jälkipuolisko luisteltiin vajaan kolmen kilometrin radalla. Matkaksi tuli noin 180 km. Voittoon luisteli viime vuoden tapaan Jan Aalbers ajalla 6.45. Toiseksi tuli Kalevan Kierroksen 32 km luisteluunkin osallistunut Jarkko Koponen reilu yhdeksän minuuttis voittajalle hävinneenä. Yleisen sarjan SM-kisan matkalla toiseksi tuli Antero Kotijärvi ja kolmas oli Kalevan Kierroksella mukana oleva Vesa Mursu ajalla 7.16.

90 km luistelussa alkumatkasta kärkijoukossa kiertäjistä luistelivat Ari Ilola, Ari Hiltunen ja Gennady Bogopolskiy. Kuva Finland Lakeside

Lauantaina oli vuorossa 100 km luistelu, joka lyhentyi reiluun 80 kilmoteriin. Tällä matkalla Gennady Bogopolskiy oli nopein ajalla 2.58. Toiseksi nopein oli naisten sarjan voittaja Susanna Ylinen, joka hävisi voittokamppailun vain kahdella sekunnilla. Kolmanneksi ja samalla 50-vuotiaiden Suomen mestaruuteen luisteli Ari Ilola yli kolmen tunnin ajalla. Naisten SM-hopeaa otti Kirsi Korpijärvi 3.19 ajalla. Miesten 60-vuotiaiden sarjan mestaruuden vei kymmentä vuotta nuorempien nenän edestä Juha Sameri. Ari Hiltunen luisteli 50-vuotiaiden pronssille. Naisten sarjassa Kirsti Siikamäki tuli kolmanneksi.

45 km kärkiluistelijat olivat liikkeellä retkiluistimilla. Kuva Finland Lakeside.

45 km matkalla nopein oli Tomi Huttunen ajalla 1.25.

Naisten 90 km luistelun kakkonen ja kolmonen Kirsi Korpijärvi ja Kirsti Siikamäki.