6 kestävyyslajia, haasteita joka vuoden ajalle

Kalevan Kierros haastaa eri kestävyyslajien huiput kilpailemaan kestävyysurheilun kuninkuudesta ja motivoi kuntoilijoita säännölliseen liikkumiseen selviytyäkseen jokaisesta tapahtumasta. Kalevan Kierros tuo harjoitteluun monipuolisuutta, kun kilpailulaji vaihtuu säännöllisesti noin kahden kuukauden välein.

Kalevan Kierros on kuuden lajin yhteiskilpailu, jossa pisteet lasketaan matemaattisilla kaavoilla siten, että lajit ovat mahdollisimman tasapuolisia keskenään. Yleiskilpailun lisäksi Kierroksella on joukkuekilpailut ja viiden vuoden välein ikävuosisarjat naisille ja miehille.

Luistelu 30 km 27.01.2018, Seinäjoki

img_5807-web

Luonnonolosuhteista johtuen luistelu on suoritettu viime vuosina tekojääradoilla. Luistelijat jaetaan edellisten vuosien aikojen ja näyttökilpailujen perusteella noin 50 luistelijan eriin. Huippupisteitä havittelevien kannattaa käyttää pikaluistimia, mutta kuntoilijat pärjäävät oikein hyvin retkiluistimilla.Tekojääradoilla on vuoroja ja kursseja pika- ja kuntoluistelijoille, ja mikä onkaan parasta kuin turvallinen retkiluistelu hyvällä järven tai meren jäällä.

Hiihto 54 km 10.03.2018, Jyväskylä

Hiihto hiihdetään joko perinteisellä tai vapaalla tyylillä, joita suositaan hieman pisteissä vuorovuosina (2018 perinteinen). Kuntoilijalle tällä ei ole käytännössä mitään merkitystä.Hiihto on monen mielestä Kierroksen rankin laji. Hyvä suoritus vaatii riittävästi kilometrejä talven mittaan. Hiihdossa korostuvat myös välineet ja voitelu, jota helpottaa tapahtumien yhteydessä tarjolla oleva voitelupalvelu.

Suunnistus 15 km 19.05.2018, Mynämäki

img_4976-web

Suunnistus juostaan joko väliaika- tai yhteislähtönä, jolloin tasapuoliset olosuhteet taataan runsailla hajonnoilla.Radoista löytyy haastetta huippusuunnistajille, mutta myös heikommilla suunnistustaidoilla niistä selviää. Kuntorasteja järjestetään lähes kaikkialla Suomessa keväästä alkaen ja monet seurat järjestävät etenkin keväisin suunnistuskouluja. Suunnistuksessa käytetään elektronista kilpailukorttia (Emit), jonka voi kilpailussa myös vuokrata kilpailujärjestäjältä.

Soutu 30 km 30.06.2018, Keuruu

img_6699-web

Soutu suoritetaan savolaistyyppisellä yksin- tai vuorosoutuveneellä. Toinen lähtö iltapäivällä ja Kalevan Kierroksen Venepörssi takaavat, että jokaiselle kiertäjille löytyy vene, sekä haluttaessa myös soutukaveri. Myös melomalla saa suorituspisteen, mutta lajipisteet jäävät nollaan.Kuntoharjoitteluun soudussa riittää hyvin soutuergo, mutta tekniikkaa olisi kuntoilijan harjoiteltava muutamia kertoja veneellä; huippupisteisiin vaaditaan jo aika paljon enemmän. Kiertäjät voittavat nimittäin useita pienvenesoudun Suomen mestaruuksia joka vuosi.

Pyöräily 66 km 18.08.2018, Iitti

img_4455-web

Kierroksen pyöräily poljetaan aika-ajona. Startti tapahtuu väliaikalähdöin ja muiden pyöräilijöiden peesaaminen on kiellettyä. Ajoon soveltuu parhaiten kilpapyörä, mutta myös tavallisella retkipyörällä tai maastopyörällä matkasta selviää kyllä. Ohjaustankoon kiinnitettävä aika-ajotanko, ns. lepuuttaja, on hyvä matalan ajoasennon säilyttämiseen. Kypärä on pyöräilyssä pakollinen.

Juoksu 21 km 30.09.2018, Helsinki

Kalevan Kierroksen päättää noin puolimaratonin mittainen maastojuoksu, joka juostaan yhteislähtönä hyväkuntoisilla ulkoilureiteillä.Kuntoilijoille säännölliset pitkät lenkit kesän mittaan takaavan läpipääsyn, huippupisteille vaaditaan jo erilaisista intervalliharjoituksista saatavaa vauhtia.

 

REKISTERÖIDY KIERTÄJÄKSI

Haluatko kuulla lisää? Tilaa uutiskirje.

 

Kiertäjien kommentteja

Kommentti
Kuka, ikä, x kierrosta

Kommentti
Kuka, ikä, x kierrosta

Kalevan Kierros pitää minut motivoituneena ympäri vuoden ja toimii loistavana triathlonin perusharjoitteluna. Kiertäjistä on tullut vuosien saatossa minulle tärkeä yhteisö.

OP, 45v, 11 kierrosta

Kommentti
Kuka, ikä, x kierrosta

 

REKISTERÖIDY KIERTÄJÄKSI
 

Ohjeet

  1. Rekisteröidy kiertäjäksi (uudet ja ennen 2015 kiertäneet)
  2. Ilmoittaudu vuoden 2018 Kalevan Kierrokselle
  3. Ilmoittaudu tapahtumiin

 

Kalevan Kierros 2018 tapahtumat

TILAA UUTISKIRJE

 

Kalevan Kierros Somessa

 
TAKAISIN ETUSIVULLE

 

Jaa sivu Somessa