6 kestävyyslajia, haasteita joka vuodenajalle

Kalevan Kierros haastaa eri kestävyyslajien huiput kilpailemaan kestävyysurheilun kuninkuudesta ja motivoi kuntoilijoita säännölliseen liikkumiseen selviytyäkseen jokaisesta tapahtumasta. Kalevan Kierros tuo harjoitteluun monipuolisuutta, kun kilpailulaji vaihtuu säännöllisesti noin kahden kuukauden välein.

Kalevan Kierros on kuuden lajin yhteiskilpailu, jossa pisteet lasketaan matemaattisilla kaavoilla siten, että lajit ovat mahdollisimman tasapuolisia keskenään. Yleiskilpailun lisäksi Kierroksella on joukkuekilpailut ja viiden vuoden välein ikävuosisarjat naisille ja miehille.

 

ILMOITTAUDU KIERROKSELLE

Haluatko kuulla lisää? Tilaa uutiskirje.


img_5807-web

Luistelu 30 km 26.01.2019, Seinäjoki

Luonnonolosuhteista johtuen luistelu on suoritettu viime vuosina tekojääradoilla. Luistelijat jaetaan edellisten vuosien aikojen ja näyttökilpailujen perusteella noin 50 luistelijan eriin. Huippupisteitä havittelevien kannattaa käyttää pikaluistimia, mutta kuntoilijat pärjäävät oikein hyvin retkiluistimilla.Tekojääradoilla on vuoroja ja kursseja pika- ja kuntoluistelijoille, ja mikä onkaan parasta kuin turvallinen retkiluistelu hyvällä järven tai meren jäällä.


Hiihto 54 km 9.03.2019, Jyväskylä

Hiihto hiihdetään joko perinteisellä tai vapaalla tyylillä, joita suositaan hieman pisteissä vuorovuosina (2018 perinteinen). Kuntoilijalle tällä ei ole käytännössä mitään merkitystä.Hiihto on monen mielestä Kierroksen rankin laji. Hyvä suoritus vaatii riittävästi kilometrejä talven mittaan. Hiihdossa korostuvat myös välineet ja voitelu, jota helpottaa tapahtumien yhteydessä tarjolla oleva voitelupalvelu.

 


img_4976-web

Suunnistus 15 km 25.05.2019, Mynämäki

Suunnistus juostaan joko väliaika- tai yhteislähtönä, jolloin tasapuoliset olosuhteet taataan runsailla hajonnoilla.Radoista löytyy haastetta huippusuunnistajille, mutta myös heikommilla suunnistustaidoilla niistä selviää. Kuntorasteja järjestetään lähes kaikkialla Suomessa keväästä alkaen ja monet seurat järjestävät etenkin keväisin suunnistuskouluja. Suunnistuksessa käytetään elektronista kilpailukorttia (Emit), jonka voi kilpailussa myös vuokrata kilpailujärjestäjältä.


img_6699-web

Soutu 30 km 29.06.2019, Virrat

Soutu suoritetaan savolaistyyppisellä yksin- tai vuorosoutuveneellä. Toinen lähtö iltapäivällä ja Kalevan Kierroksen Venepörssi takaavat, että jokaiselle kiertäjille löytyy vene, sekä haluttaessa myös soutukaveri. Myös melomalla saa suorituspisteen, mutta lajipisteet jäävät nollaan.Kuntoharjoitteluun soudussa riittää hyvin soutuergo, mutta tekniikkaa olisi kuntoilijan harjoiteltava muutamia kertoja veneellä; huippupisteisiin vaaditaan jo aika paljon enemmän. Kiertäjät voittavat nimittäin useita pienvenesoudun Suomen mestaruuksia joka vuosi.

 


img_4455-web

Pyöräily 76 km 17.08.2019, Lappeenranta

Kierroksen pyöräily poljetaan aika-ajona. Startti tapahtuu väliaikalähdöin ja muiden pyöräilijöiden peesaaminen on kiellettyä. Ajoon soveltuu parhaiten kilpapyörä, mutta myös tavallisella retkipyörällä tai maastopyörällä matkasta selviää kyllä. Ohjaustankoon kiinnitettävä aika-ajotanko, ns. lepuuttaja, on hyvä matalan ajoasennon säilyttämiseen. Kypärä on pyöräilyssä pakollinen.


Juoksu 21 km 29.09.2019, Helsinki

Kalevan Kierroksen päättää noin puolimaratonin mittainen maastojuoksu, joka juostaan yhteislähtönä hyväkuntoisilla ulkoilureiteillä.Kuntoilijoille säännölliset pitkät lenkit kesän mittaan takaavan läpipääsyn, huippupisteille vaaditaan jo erilaisista intervalliharjoituksista saatavaa vauhtia.

 

ILMOITTAUDU KIERROKSELLE

Haluatko kuulla lisää? Tilaa uutiskirje.

 

Kiertäjien kommentteja

Kalevan Kierros antaa monipuolisuutta harjoitteluun ja samalla ”paikat eivät hajota” niin kuin silloin jos harjoittelisi yksinomaan juosten. Suosittelen Kierrosta kaikille nuorille suunnistajille oheisharjoitteeksi, sillä monelta suunnistajilta puuttuu kovaan juoksuun tarvittava voimataso.

Elina, 26v, suunnistaja, 4 kierrosta

 

Kierroksessa viehättää oman kehittymisen näkeminen ja omien tulosten parantaminen. Kalevan Kierros rakentaa nuorelle kestävyysurheilijalle monipuolista pohjakuntoa ja yhdessä tekemistä. Monen nuoren urheilijan kannattaisi ainakin kerran kokeilla, mikä vaikutus Kierroksella olisi kehittymisen kannalta.

Antti, 21v, kestävyysurheilu, 4 kierrosta

 

Kalevan kierros tarjoaa minulle elämyksiä: Hiihtoa Vuokatin vaaran laella auringonpaisteessa & vallatonta mäenlaskua: ”vaativa lasku” Höh/heh! helpotuksen huokaus, ei se ollutkaan niin paha, vaan mukavan vauhdikas & pitkä lasku, Iitin tasaiset baanat pyöräilyssä ja uudenkiiltävä asfaltti, soutu Keurusselällä haastavammassakin kelissä ei jätä ketään kylmäksi ;), juoksua Tuusulanjärven ympäri, loppumatka kortteleita koukerrellen maaliin ja luistelu Seinäjoella aamunkajossa 😄 Vapaan hiihtotyylikin tuli viime talvena vihdoin opeteltua, ilman Kalevan kierrosta olisinkohan tullut koko ikäni hiihtäneeksi perinteisellä?

Minna, 48, 4 kierrosta läpi kolunneena 😄

 

Kalevan Kierros pitää minut motivoituneena liikkumiseen ympäri vuoden ja toimii loistavana triathlonin perusharjoitteluna. Kiertäjistä on tullut minulle vuosien saatossa tärkeä yhteisö.

Olli-Pekka, 45v, 11 kierrosta

 

Kuinka minustakin tulee kiertäjä

  1. Ilmoittaudu mukaan vuoden 2019 Kalevan Kierrokselle
  2. Ilmoittaudu tapahtumiin

Kalevan Kierros 2019 tapahtumat

 

TILAA UUTISKIRJE

 

Kalevan Kierros Somessa

TAKAISIN ETUSIVULLE

 

Jaa sivu Somessa