Hiihto 54km 11.3.2017, Jyväskylä

Markus Välimäki ja Elina Kilpeläinen nopeimmat Kalevan Kierroksen hiihdossa

Välimäki siirtyi kierroksen kärkeen ja Kirsi Korpijärvi jatkaa naisten kärjessä kahden lajin jälkeen

Kalevan Kierroksen hiihto suoritettiin lauantaina Jyväskylässä Neljän Vuoren Hiihdon yhteydessä 52 km:n matkalla. Keliolosuhteet olivat aamulla erinomaiset pikku pakkasessa, kun perinteisen hiihtäjät lähtivät matkaan. Päivän aikana aurinko lämmitti ja lämpötila nousi plussalle, mutta latupohja kesti hyvin myös puolilta päivin matkaan lähteneiden vapaan hiihtäjien alla muutamia lyhyitä pätkiä lukuun ottamatta.

Vuorovuosina pistelaskua suosiva hiihtotapa vaihtuu ja tänä vuonna pistelasku suosi vapaan hiihtäjiä. Tämä näkyi myös hiihtotapavalinnoissa, sillä runsaat 80% kiertäjistä lähti liikkeelle vapaalla. Kärkikiertäjistä muutamaa naista lukuun ottamatta kaikki hiihtivät vapaalla.

Nopeimmin reitiltä selvisi Viialan Virin Markus Välimäki, jolle Ollipekka Kailari antoi kovimman vastuksen häviten vain runsaan minuutin. Kolmantena maaliin saapui Välimäen seuratoveri Juha Hirsimäki. Luistelun jälkeen johdossa ollut Varkauden Kuntokonnia edustava Ossi Sippu sijoittui yhdennäkseksi pudoten kokonaistuloksissa kolmanneksi. Erot kärjessä ovat erittäin pienet, joten talvilajien jälkeen mitään ei ole kokonaiskilpailussa ratkaistu.

Naisissa nopeimmin hiihti Kuusankosken Urheiluseuran Elina Kilpeläinen ajallaan 2.45.29. Toiseksi tuli Johanna Leino viisi minuuttia heikommalla ajalla. Kolmanneksi hiihti minuutin Leinoa hitaammalla ajalla luistelun ylivoimainen ykkönen Kirsi Korpijärvi.

Kahden lajin jälkeen tilanne Kalevan Kierroksen kärjessä on, että Markus Välimäki siirtyi Kierroksen kärkeen kannoillaan Juha Prittinen Ossi Sippu ja Ollipekka Kailari.

Naisten kisaa johtaa edelleen Kirsi Korpijärvi. Elina Kilpeläinen kavensi piste-eroa noin 160:n nousten kakkoseksi. Johanna Leino nousi kolmanneksi.

Kalevan Kierros jatkuu 27.5. Hämeenkyrössä n. 15 km:n suunnistuksella. Tämän jälkeen seuraavat 1.7. Keuruulla 30 km:n soutu, 19.8. Iitissä 66 km:n pyöräily sekä 23.9. Tuusulassa 23 km:n juoksu.

Tulokset

Kalevan Kierros:

 1. Markus Välimäki 2:20:25
 2. Ollipekka Kailari 2:21:49
 3. Juha Hirsimäki   2:28:39

Naiset

 1. Elina Kilpeläinen    2:45:29
 2. Johanna Leino      2:50:53
 3. Kirsi Korpijärvi        2:51:55

Tilanne kahden lajin jälkeen:

Kalevan Kierros:

 1. Markus Välimäki 1956,99
 2. Juha Prittinen     1937,38
 3. Ossi Sippu          1913,56
 4. Ollipekka Kailari 1913,28

Naiset

 1. Kirsi Korpijärvi        1796,94
 2. Elina Kilpeläinen    1638,92
 3. Johanna Leino       1565,2

Hiihto

Kalevan Kierros

Joukkuekilpailu

 

Kuvat

Bullseye Photography – Teemu Ojapalo

By Tero Pelkonen – Metsätaipale

By Tero Pelkonen – Aurinkokuvat

By Touho Häkkinen

Kilpailukutsu

Jyväskylässä nimeään vaihtanut hiihtoseura Ski Jyväskylä järjestää perinteisen Neljän Vuoren Hiihdon ensimmäistä kertaa uudella reitillä vuonna 2017. Neljän Vuoren Hiihto hiihdetään Huhtasuolta Peurunkaan yhtenä 54 km:n reittinä, jossa yhdistyvät sekä vanhan Neljän Vuoren reitin korkeuserot, että uusi hieno siirtymä Peurunkaan. Matkan voi taittaa joko perinteisellä tai vapaalla tyylillä.

klo. 9:00 54km (p)Huhtasuo – Vaajakoski – Laukaan Peurunka

klo  11:30 54km (v)Huhtasuo – Vaajakoski – Laukaan Peurunka

Ilmoittaudu Hiihtoon

Hiihtotavat

Tämä vuosihan on vapaan tyylin vuosi. Se merkitsee sitä, että vapaan tyylin tulos kerrotaan kertoimella 1,06. Näin saatu tulos on vertailukelpoinen perinteisellä tyylillä hiihdetylle tulokselle. Suurimmalla osalla kiertäjistä se merkitsee sitä, että luisteluhiihdolla saa hieman helpommin pisteitä.

Ilmoittautuminen

Kalevan kiertäjien ilmoittautuminen tapahtuu ainoastaan Kalevan Kierroksen sivujen kautta. Mikäli ilmoittautumista ei ole tehty kierroksen järjestelmän kautta, ei voi saada pisteitä kierroksella. Viimeinen ennakkoon ilmoittautumispäivä on 4.3, johon saakka hiihdon maksu on 55€. Jälki-ilmoittautuminen tapahtuu kisakansliaan viimeistään tuntia ennen lähtöä ja silloin hinta on 80€. Ja vaikka olisit jälki-ilmoittautuneiden joukossa, niin siitä huolimatta sinun täytyy tehdä ilmoittautuminen myös Kalevan Kierroksen järjestelmään jälkikäteen, jotta pistelaskujärjestelmämme saa kaikille pisteet.

Matkana kaikilla Kalevan kiertäjillä on 54km. Tyylin saa valita vapaasti. Perinteisen tyylin lähtö tapahtuu Jyväskylän Huhtasuon liikuntapuistosta klo 9.00. Vapaan tyylin lähtö on samasta paikasta klo 11.30. Lähtöpaikan läheisyydessä pitäisi olla tarpeeksi parkkipaikkoja omalla autolla paikalle tuleville. Kisakanslia sijaitsee noin kilometrin päässä lähtöpaikasta.

Kuljetukset

Lähtö ja maali sijaitsevat eri paikassa (lähtö Huhtasuolla ja maali Peurungassa). Neljän Vuoren hiihto järjestää kuljetuksen lähdön ja maalin välille. Aamulla on mahdollisuus päästä bussikuljetuksella Peurungasta Huhtasuolle sekä perinteisen että vapaan tyylin lähtöön. Hiihdon jälkeen on myös bussikuljetusmahdollisuus maalista takaisin lähtöpaikalle. Kuljetus maksaa 5€ ja se maksetaan bussissa. Kuljetustarpeen määrittelemiseksi ilmoittautumisen yhteydessä kysytään kuljetustarvetta.

Kilpailijat voivat pistää tavaroitaan kuljetettavaksi lähdöstä maaliin.

Ruokailut, majoitus ja muut palvelut.

Perinteisen tyylin hiihtäjille on mahdollisuus aamupalaan klo 6:00 alkaen Perungan kylpylässä.

Suksien voitelupalvelu järjestetään ennen kilpailua ja huolto myös reitillä.

Osallistumismaksu sisältää huoltopisteiden palvelut, ruokailun ja osanottomitalin. Maksu sisältää myös peseytymismahdollisuuden maalissa, mutta ei sisäänpääsyä kylpylän puolelle.

Jos haluat majoittua Peurungan kylpylään, niin varaukset kannattaa tehdä pian, sillä vapaita huoneistoja ei ole kovin paljoa jäljellä. Perjantaina kylpylässä on esiintymässä Sami Hedberg & Niko Kivelä.

Peurungassa on Pata&Pannu ravintola, jossa on normibuffee. Mikäli pastapartyyn ilmoittautuu tarpeeksi kiertäjiä, niin normibuffeen yhteyteen laitetaan 2-3 pastavaihtoehtoa, salaattien ja muiden pöydän antimien lisäksi. Aukiolo aika olisi klo 17-20 ja hinta 14.50€

 

Neljän Vuoren Hiihto nettisivut: http://www.skijyvaskyla.fi/neljan-vuoren-hiihto/

Neljän Vuoren Hiihto facebook-sivut: https://www.facebook.com/neljanvuorenhiihto/

Kartat ja latuprofiilit

2017 vuoden hiihtoa odotellessa voi fiilistellä 2016 hiihdon videolla: Kalevan kierroksen hiihto

Ja Vuokatti hiihdon periteisen tyylin lähtö näytti 2016 tältä: https://www.youtube.com/watch?v=1mDQOeFmVm8

Vuonna 2016 Neljän Vuoren hiihto hiihdettiin hieman eri reitillä kuin tänä vuonna, mutta samoissa maisemissa tänäkin vuonna edetään: Neljän Vuoren Hiihto 2016

Majoitus

Neljän Vuoren Hiihdon yhteistyökumppanit Hotelli Alba ja Kylpylähotelli Peurunka tarjoavat osallistujille seuraavat majoitustarjoukset:

Hotelli Alban (https://www.hotellialba.fi/fi/)  majoitustarjous hiihtoon osallistuville:

 

Yhden hengen Economy huone 70e / vrk

Yhden hengen Superior  82e /vrk

 

Kahden hengen Standard  84e / vrk

Saunallinen JrSuite 1-3 henkilöä  148e / vrk

4 hlö 162e/vrk

 

Hinnat sisältävät buffet aamiaisen, maksuttoman parkkipaikan, Wifin ja saunomismahdollisuuden asiakassauna aikoina.

Varaukset suoraan hotelliin P. 014 636 311 tai info(at)hotellialba.fi varaustunnuksella Ski Jyväskylä/Neljän vuoren hiihto.

 

Kylpylähotelli Peurunka  varaukset: Peurunka kylpylä

 

Comments are closed.