Vuorokausi soutua!

jounin soutua

Vaikka kesä alkaa olla ohi, niin kiertäjät ovat olleet aktiivisia soudun osalta. Osa oli soutelemassa Katumajärvellä Hämeenlinnassa sprinttisoutua ja kaikkein kovin soutaja oli Lohjan järvellä liikkeellä vuorokauden verran.

Lehdistössä on ollut useampikin juttu Jari Saariosta, joka souti yksinsoutuveneellä ensin Tallinnaan. Ja vähän myöhemmin hän souti saman matkan edestakaisin.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005780317.html

 

Kalevan Kierroksen pitkiin matkoihin erikoistunut soutaja Jouni Nurminen pisti vielä paremmaksi. Kun Nurminen ei ollut hankkinut soudun lisenssiä tarpeeksi ajoissa ja ilmoittautuminen Hämeenlinnaan sprinttikisoihin myöhästyi, niin hänellä oli ajatus hieman pidemmästä soutuharjoituksesta. Jouni lähti liikkeelle Lohjan järvelle omalla yksiköllään lauantai-iltana kello 18.30 ja jatkoi soutua vuorokauden yhteen putkeen.

lähtö

Jounin oma raportti soudusta:

Sää sousi, yöllä sai jopa soudella pari tuntia kuun valossa, kunnes veti pilveen. Järvellä kyllä pärjää pimeässä, mutta sitten pukkasi pahan sumun Kisakallion päässä. Kapea kaislikkoränni oli haasteellinen pimeässä ja sumussa. Kymmenen tuntia sujui ok, mutta sitten oli pakko rantautua Kisiksen laiturille; pehva oli sitä mieltä. Siitä pikkuhiljaa homma paheni. Ja tunnin välein piti pitää laitureilla pieni venyttelytauko; veneessä 10 minuutin välein. Viimeinen kuusi tuntia oli enempi veneessä oleilua; ei auttanut edes Ramin tuoma banaanitäydennys.

evästauko

172,8 km näytti gepsi. Tulos on aika lähellä, sitä mitä itse arvlin eli 180km +/- 10 km.

matka

Siellä aamuyön tunteina kävi mielessä ajatus, olisiko päässyt helpommalla menemällä Hämeenlinnaan soutamaan SM-rintti 1000 metrii?

Comments are closed.