Suunnistuksen palaute: rataa kehuttiin, huoltoa haukuttiin

Te kiertäjät annoitte 106 palautetta suunnistuksen jälkeen järjestettyyn palautekyselyyn. Sen lisäksi foorumilla ja facebookissa käytiin toki vilkasta jälkipelikeskustelua, kuten kuuluukin. Kiitos kaikille palautteen antaneille. Otamme opiksi niin onnistumisista kuin puutteistakin. Suunnistusvastaava Pekka Vainio teki hyvän yhteenvedon palautteiden perusteella ja hallituksessa katsoimme ne yhdessä läpi ja teimme muutoslistan ensivuotta varten. Mutta yksi asia mitä ei muuteta on radan vaikeustaso ja hajontojen toimivuus. Tässä alla lyhyt kooste ruusuista, risuista ja asioista, joita ensivuonna muutetaan.

Keskeisimmät kolme ruusua:

+ rata ja hajonnat

+ tulospalvelu

+ muistomitali

 

Keskeisimmät kolme risua:

– juoman vähyys reitillä ja se, että oli vain vettä tarjolla

– radan pituus (radan tulisi kestää viiden ensimmäisen maalintulijan keskiarvona n 1:40, nyt keskiarvo meni reilusti yli kahden tunnin)

– ensiavun toimimattomuus

 

Vuoden 2019 suunnistukseen mennessä korjataan seuraavat asiat:

– rastipisteiden vaikeusastetta voidaan pyrkiä hieman helpottamaan

– juomapisteelle valvoja sekä juoma- ja muu huolto paremmaksi. Juomapiste tulee merkitä karttaan. Tarjoiluksi veden lisäksi myös urheilujuomaa, mehua, rusinoita tms. sekä juomat valmiiksi mukiin.

– kisakeskuksen opasteet paremmaksi mm. pesupaikka, numeroiden jako jne.

– tehdään lajisääntömuutos: 6 tuntia nopeiden lähdön jälkeen kaikki suunnistajat saavat suorituspisteen (rataa tulee kiertää vähintään puolet ja siihen mennessä kerätyt rastit tulee olla oikein)

– järjestäjän sivuille kilpailukutsu hyvissä ajoin

– radan pituus säädetään siten, että voittajan aika on 1:40 (voittajan aika = viiden nopeimman keskiarvo)

– ensiapu tulee olla varmistettuna ja tiedotus tämän osalta kilpailuorganisaation sisällä tulee toimiakks kokonaisuus kks hajonnat kks suunnistusrata kks mitka asiat toimivat

Comments are closed.