Kalevan Kierroksen suunnistus

IMG_7783

Kalevan Kierroksen suunnistus kisattiin aurinkoisessa kelissä Vehmaalla Seuralassa. Mynämäen Suunnistajat vastasivat 2018 Kierroksen suunnistuksen toteutuksesta. Kahden edellisen vuoden helpohkojen hajontojen ja ratojen jälkeen ratamestari oli suunnitellut reilusti vaikeammat radat. 17km suunnistuksessa oli 48 rastia ja yli 80 hajontavaihtoehtoa. Vaikka kisa käytiin yhteislähtönä, niin monipuoliset hajonnat takasivat sen, että oikeasti hyvät suunnistajat erottuivat selkeästi muutamaan aikaisempaan vuoteen nähden. Tosin rata oli sen verran vaikea, että voittajan aika ylitti ratamestarin ihanneajan 20 minuutilla. Hidas reitti aiheutti sen, että aika monet hitaammat ja heikommat kiertäjät eivät ehtineet maaliin sallitussa ajassa.

IMG_7804

Kisan nopein, Kuntokonnien Antti Järvenpää, alitti hieman kahden tunnin rajan ajallaan 1.58.18. Myös Kuntokonnia edustava Toni Pikkarainen suunnisti toiseksi 2.00.54 ajalla. Kolmanneksi nopeiten reitiltä suoriutui Tuusulan Tallaajien Markus Airila ajalla 2.03.24.

IMG_7899

Naisista ylivoimaisesti paras oli Kuusankosken Urheiluseuran Elina Kilpeläinen ajallaan 2.14.34. Kilpeläisen aika oli kokonaiskilpailun kahdeksanneksi nopein. Toiseksi sijoittui TNMKY:n Ilona Lainio ajalla 2.28.34. KK-Länsi-Uusimaata edustavan Nina Ljungqvist-Sarparannan aika 2.44.39 riitti naisten kolmanteen sijaan.

IMG_7914

Kalevan Kierroksen kokonaiskilpailussa Antti Järvenpää siirtyi johtoon. Ennen suunnistusta kärjessä ollut Viialan Virin Markus Välimäki tippui heikon suunnistuksen vuoksi kahdeksanneksi.  Hyvän suunnistuksen ansiosta Pikkarainen nousi toiseksi ja kolmantena kolmen osalajin jälkeen jatkaa Kuntokonnien Ossi Sippu.

Vaikka Kierros on vasta puolivälissä, niin ainoastaan sairastuminen tai välinerikko voi estää Järvenpään voiton. Muista sijoista sen sijaan kisa jatkuu tiukkana viimeiseen lajiin saakka. Saa nähdä pystyykö Kuntokonnat ottamaan kolmoisvoiton Kierroksella?

Naisten sarjassa Kilpeläinen kasvatti johtoaan kierroksen puoli välissä. Eroa toisena olevaan Pajulahden Kirsi Korpijärveen on jo yli 300 pistettä. Kolmantena suunnistuksen jälkeen on KK-Länsi-Uusimaan Marja Rauttola. Erot naisten puolella ovat selvät, sillä Rauttola on yli 230 pistettä jäljessä kakkossijaa.

Kokonaiskilpailua ajatellen Kilpeläinen tulee voittamaan viime vuoden tapaan. Vain epäonni jäljellä olevissa kolmessa lajissa voi muuttaa tilanteen. Sen sijaan kisa kakkossijasta tulee olemaan tiukka, sillä neljäntenä tällä hetkellä olevan Pajulahden Johanna Herrasen vahvat lajit, soutu ja pyöräily, nostavat hänet ennen viimeistä lajia todennäköisesti toiseksi.

Joukkuekisassa Kuntokonnat jatkaa kärjessä. Toiseksi nousi Tuusulan Tallaajat. Myös Hauhon Sisu ohitti ennen suunnistusta toisena olleen Viialan Virin.

Naisten joukkuekilpailussa KK-Länsi-Uusimaa ohitti ennen suunnistusta kärjessä olleen Kuusankosken Urheiluseuran. Kolmanneksi nousi Vauhtivuokot.

Kalevan Kierros jatkuu seuraavaksi 30 km soudulla, joka järjestetään 30.6 Keuruulla.

Suunnistuksen tulokset: Tulokset

Kalevan Kierroksen tilanne: Tilanne suunnistuksen jälkeen

Kuvia suunnistuksesta: Kuvia facebook-sivulla

Videokuvaa maaliintulosta: Suunnistuksen maali

Anna palautetta suunnistuksesta: Palaute suunnistuksesta

 

Comments are closed.