Ohjeita suunnistukseen

suun lähtö

Varsinainen kilpailuohje julkaistaan perjantaina 18.5. Mutta sitä ennen kannattaa muistaa jo Kiertäjässä mainitut asiat eli:

– Reitillä vähän korkeuseroja
– Pääosin hyväkulkuinen ja kuiva maasto
– Voittajan tavoiteaika n. 1h 35min – 1h 45 min
– Reitin pituus 17km
– Juomapisteitä on reitillä kahdessa paikkaa. Ns. pönttöpiste ja varsinainen huoltopiste, jossa myös pientä purtavaa. Varsinaisella huoltopisteellä vieraillaan useamman kerran. Tähän voi myös jättää omia eväitä.
– Rasteja on paljon, joten ole tarkkana kun leimaat, että olet oikealla rastilla – tarkasta rastikoodi! Koodi on myös printattu karttaan rastinumeron perään.

Tärkeää on siis tarkastaa jokaisella rastilla, että rastikoodi täsmää. Lähellä on muitakin rasteja. On kilpailijan vastuulla varmistaa, että leimaa oikean rastin. Rastikoodit on siis painettu karttaan eli koko karttaa ei tarvi avata rastikoodin tarkastamiseksi.

Lähtöpaikka on noin 300m päässä kisakeskuksesta, joten lähtöpaikalle siirtymiseen tarvitsee varata vain hieman aikaa. Ensimmäinen ”hitaiden lähtö” on klo 10.00. Siihen on ilmoittautunut 44 kiertäjää. Loput lähtevät yhteislähdössä klo 11.00.

Hajontoja on paljon. Kierroksen kärjen osalta on varmistettu, että heillä on mahdollisimman erilaiset hajonnat. Monipuolisten hajontojen vuoksi täytyy kiertäjien muistaa, että jokainen tekee omaa suoritustaan, eikä lähde turhaan seurailemaan muita. Sillä tavoin ei tule ”eksymisiä”, kun on seurattu eri hajonnoille meneviä.

 

Comments are closed.