Kalevan Kierroksen hiihto 2018

välimäkimaali

Kalevan kierroksen toinen laji, hiihto, käytiin Neljän Vuoren Hiihdon yhteydessä Jyväskylässä. Normaalin talven johdosta lumitilanne Jyväskylän seudulla oli hyvä, mutta vuorokautta ennen hiihtoa alkanut lumisade pehmensi latupohjaa siinä määrin, että ajat olivat viime vuoteen nähden hieman heikompia. Neljän Vuoren Hiihdon yhteydessä käytiin myös veteraanien pitkän matkan perinteisen tyylin SM-kisa. Sen vuoksi kärjen taso koko hiihtotapahtumassa oli jonkin verran kovempi kuin 2017. Koska 2018 on Kalevan Kierroksella perinteisen tyylin vuosi, sai luisteluhiihdosta hieman heikommin pisteitä. Tämän vuoksi suurin osa kiertäjistä oli matkassa periteisen tyylin suksilla.

Kovinta vauhtia kiertäjien osalta piti Viialan Virin Markus Välimäki ajallaan 2:35:29. Välimäen vauhti oli sen verran kovaa, että hän voitti samalla veteraanien SM-hopeaa miesten 40 sarjassa. Kova hiihtoaika riitti nostamaan Välimäen kierroksen kärkeen. Toiseksi hiihdossa tuli Kuntokonnien Toni Pikkarainen, joka hävisi voittajalle vähän yli kolme minuuttia. Kolmanneksi hiihti Viialan Virin Marko Leppämäki vajaa kolme minuuttia kakkoselle jääneenä. Luistelun jälkeen johdossa olleen Kuntokonnien Antti Järvenpään hiihtoaika 2:52 riitti pitämään hänet kokonaistilanteessa toisena. Samoin luistelun kakkosen Kuntokonnien Ossi Sipun aika 2:56 antoi tarpeeksi pisteitä, että hiihdon jälkeen hän on kolmantena.

Touhoelinamaalissa133

Naisten sarjassa viime vuoden Kierroksen voittaja Kuusankosken Urheiluseuran Elina Kilpeläinen oli nopein naisista ajallaan 3:08.23. Luistelun jälkeen johdossa ollut Pajulahden Kirsi Korpijärvi hiihti vain hieman hitaamman ajan, mutta vapaalla tyylillä. Vapaalla tyylillä pisteitä tulee sen verran heikommin, että Kilpeläinen nousi Kierroksen kärkeen ohi Korpijärven kahden lajin jälkeen. Toiseksi parhaiten pisteitä sai perinteistä tyyliä hiihtänyt Sveitsiläisten Anneli Lintukangas ajallaan 3.09.12, jolla irtosi myös 50-vuotiaiden naisten Suomen mestaruus. Kolmanneksi hiihdon pisteissä tuli Johanna Kilpeläinen, joka hävisi kakkoselle kymmenen minuuttia. Kokonaistilanteessa kolmanneksi nousi Pajulahden Johanna Herranen.

Joukkuekilpailussa Kuntokonnat jatkaa kärjessä ennen Viialan Viriä ja Tuusulan Tallaajia. Naisten joukkuekisassa Kuusankosken urheiluseura siirtyi kärkeen ohi KK Länsi-Uusimaan. Sveitsiläiset jatkavat kolmantena.

Kuvat Touho Häkkinen

 

Comments are closed.