Hiihdon uutisia

lähdöstä

 

Kalevan Kierroksen hiihdon uutisia

Kalevan Kierroksen hiihto on viime vuoden tapaan osa Neljän Vuoren Hiihtoa. 2017 ensimmäistä kerta NVH hiihdettiin siten, että lähtöpaikka oli eri kuin maali. Järjestelyissä oli hieman toivomisen varaa, koska monta asiaa muuttui siihen verrattuna, että lähtö- ja maalipaikka on samassa paikkaa. Logistisesti tilanne oli viime vuonna vaikeampi kuin aikaisemmin. Kahden eri hiihtotyylin sekä kahden eripituisen reitin järjestäminen samana päivänä on haasteellinen tehtävä. Viime vuoden ongelmista on otettu opiksi ja toivottavasti tänä vuonna järjestelyt sujuvat jo hieman paremmalla rutiinilla.

Muutoksia viime vuoteen on tullut edellisen vuoden palautteiden perusteella.

 

Ilmoittautuminen

Kalevan kiertäjien ilmoittautuminen tapahtuu tänä vuonna suoraan Neljän Vuoren Hiihdon järjestelmän kautta.  Ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät täältä: Hiihdon ilmoittautuminen

Viimeinen ennakkoon ilmoittautumispäivä on 4.3.2018. Jos aiot osallistua veteraanien pitkän matkan SM-kisaan, niin silloin viimeinen ilmoittautumispäivä on 28.2.2018. Kalevan Kiertäjien osallistumismaksu on 4.3 asti 60€.

 

Lähtöpaikka ja kisakanslia

Lähtöpaikka on siirtynyt Vaajakosken urheilukentälle. Perinteisen tyylin lähtö tapahtuu 9:00 ja vapaan 10:30. Maalipaikalta eli Perungasta järjestetään kuljetus aamulla molempiin lähtöihin. Bussiaikataulut ilmoitetaan myöhemmin. Hinta on 5e yhteen suuntaan.

Kisakanslia on Normarkin tiloissa osoitteessa Aholaidantie 3, 40320 Jyväskylä. Se on auki perjantaina klo 13-20 ja lauantaina 7-10. Kisakansliasta jokainen osallistuja saa numeroliivin hakemisen yhteydessä tilavan kassin. Lähtöalueella on auto, johon tavarapussit jätetään. Tavaroiden kuljetus tapahtuu kilpailujärjestäjän puolesta lähtöalueelta Peurungan sisätiloihin.

varustekuljetus

Suksien voitelupalvelu järjestetään Normarkin tiloissa (Aholaidantie 3) ennen kilpailua ja huolto myös reitillä.

 

Reitti ja ajanotto

Reitti on suurimmalta osalta samaa kuin viime vuonna. Suurin muutos 50km matkalla on lähtöpaikan muutos. Kun 2017 lähdettiin matkaan kaikissa lähdöissä Huhtasuolta, niin tänä vuonna pidemmän matkan lähdöt tapahtuvat Vaajakosken urheilustadionilta. Se merkitsee samalla hieman muutosta hiihtoreittiin. Viime vuoden alkupään muutama jyrkkä nousu ja lasku jää pois reitiltä.

Kaikilla 50 km hiihtäjillä tyylistä riippumatta on sama lenkki, samoin Kalevan Kiertäjillä on sama lenkki kuin muillakin sen matkan hiihtäjillä. Kalevan Kierroksella suositaan tänä vuonna perinteistä tyyliä. Tämä tarkoittaa sitä, että vapaan tyylin aika kerrotaan kertoimella 1,18. Näin saatu tulos on vertailukelpoinen perinteisen tyylin ajan kanssa.

Neljän Vuoren Hiihdossa ajanotossa on käytössä ajanottosirut, jotka ovat valmiiksi asetettu kertakäyttöisiin numerolappuihin. Numerolapun saat kilpailukansliasta. Ajanottosiru aktivoituu kuljettaessa lähtöportin läpin ja lopettaa ajan mittaamisen kuljettaessa maalissa maalialueen läpi.

kisakansliamaali

 

Maalissa

Jokainen maaliin saapunut osallistuja saa Neljän Vuoren Hiihto-mitalin. Mitalin jako tapahtuu välittömästi maalialueella.

Yleisten sarjojen 50km ja veteraanien SM-arvon kilpailussa (50km P) palkinnot jaetaan kolmelle parhaalle.

Lista palkinnon saajista löytyy maalialueen kisakansliasta.

Palkintojen jako tapahtuu Kylpylähotelli Peurungan tiloissa kilpailun jälkeen.

Sauna- ja peseytymismahdollisuus on hiihtäjille Peurungan kylpylän tiloissa ja sisältyy osallistumismaksuun. Kylpylätiloihin voi rannekkeen ostaa erikoishintaan.

Osanottomaksuun sisältyy ruokalippu kylpylähotelli Peurungan tiloissa tapahtuvaan ruokailumahdollisuuteen.

Kisan jälkeen Peurungasta kulkee bussikuljetus takaisin lähtöpaikalle. Hinta on 5e yhteen suuntaan. Bussiaikataulut ilmoitetaan myöhemmin.

 

 

MAJOITUS

Neljän Vuoren Hiihdon yhteistyökumppanit Kylpylähotelli Peurunka ja Hotelli Alba tarjoavat osallistujille seuraavat majoitustarjoukset

KYLPYLÄHOTELLI PEURUNKA 

varaukset osoitteesta:

http://www.peurunka.fi/en/spahotel/accommodation/

 

HOTELLI ALBA

Yhden hengen Economy huone  72e / vrk

Yhden hengen Superior huone  Superior  82e /vrk

Kahden hengen Standard huone  88e / vrk

Saunallinen JrSuite 2-3 henkilölle  162e / vrk

Majoitushinnat sisältävät buffet aamiaisen, maksuttoman parkkipaikan, Wifin ja saunomismahdollisuuden asiakassauna aikoina.

Varaukset suoraan hotelliin P. 014 636 311 tai info(a)hotellialba.fi

Varaustunnus: ”Neljän Vuoren Hiihto”.

Comments are closed.