Haluatko osallistua tutkimukseen?

29Neljän vuoren hiihto logo_uusi

Hyvä Kalevan Kierroksen osallistuja,

Haluatko sinä osallistua Racefox-tutkimukseen ja päästä testaamaan digitaalista hiihtovalmentajaa? Ota osaa Neljän Vuoren Hiihtoon ja ilmoittaudu mukaan tutkimukseen!

Jyväskylän yliopisto, Ski Jyväskylä sekä liikuntateknologiayritys Racefox toteuttavat tutkimuksen, jossa tutkimme liikuntateknologiasovelluksen vaikutusta kilpailuun valmistautumisessa. Etsimme mukaan ensi viikolla starttaavaan tutkimukseen yhteensä 50 osallistujaa, jotka ottavat osaa myös Neljän Vuoren Hiihtoon. Tutkimus kestää noin 6 viikkoa ja alkaa siis jo ensi viikolla. Ilmoittaudu ihmeessä mukaan olit sitten aloittelija tai huippuhiihtäjä!

 

Mikä on Racefox?

Racefox tarjoaa hiihtoon soveltuvan liikuntateknologisen tuotteen, joka toimii digitaalisena valmentajanasi. Tuote on kehitelty norjalaisten huippuhiihtäjien kanssa, mutta tuote soveltuu niin ammattihiihtäjien kuin harrastehiihtäjienkin käyttöön. Tuote koostuu sykemittarista sekä omaan puhelimeesi ladattavasta applikaatiosta, siksi puhelin tulee pitää hiihtolenkeillä mukana. Laitteen avulla pystyt tarkastelemaan treenejäsi ja saamaan palautetta myös hiihtotekniikastasi. Racefox-laite antaa myös ohjeita ja harjoitteita hiihtotekniikkaan liittyen, halutessasi myös jo reaaliaikaisesti hiihtolenkin aikana.  Lue lisää Racefoxista osoitteessa www.Racefox.se

 

Ketkä voivat osallistua?

Pyrimme saamaan mukaan osallistujia niin kokeneimmista hiihtäjistä harrastelijoihin kuin nuoremmista hiihtäjistä iäkkäimpiin. Eli sinun ei tarvitse olla kokenut hiihtäjä ottaaksesi osaa tutkimukseen, vaan riittää, että osaat hiihdon perustekniikan ja osallistut mukaan Neljän Vuoren Hiihto -tapahtumaan. Motiivisi kilpailuun voi olla esim. tietyn aikarajan alittaminen, tietty sijoitus, oman itsensä ylittäminen, hauskanpito yhdessä kavereiden kanssa tai pelkästään maaliin pääseminen ja itse tapahtumasta nauttiminen. Osallistujat valitaan ilmoittautumisnopeuden sekä soveltuvuuden perusteella niin, että osallistujien kirjo on mahdollisimman laaja. HUOM! Racefox sovellus toimii tällä hetkellä ainoastaan englannin kielellä!

 

Mitä osallistuminen edellyttää?

Arvomme osallistujat kahteen eri ryhmään, testiryhmään ja kontrolliryhmään. Racefox tarjoaa toistaiseksi ohjeistusta vain perinteisen tyyliin hiihtoon. Tästä syystä pyrimme saamaan testiryhmään erityisesti kisaajia, jotka hiihtävät Neljän Vuoren Hiihdon perinteisellä tyylillä.  Kontrolliryhmään soveltuvat myös luistelutekniikalla kilpailevat Neljän Vuoren hiihtäjät. Tutkimus alkaa viikolla 6 ja kestää noin 6 viikkoa. Kaikki tutkimuksen osallistujat täyttävät tutkimuksen suostumuslomakkeen sekä kaksi online-kyselyä, toisen tutkimuksen alkaessa ja toisen juuri ennen itse tapahtumaan 7.-9.3.2018. Kontrolliryhmältä osallistuminen ei vaadi muuta. Kontrolliryhmän osallistujat eivät kuitenkaan valitettavasti saa Racefox-tuotetta kokeiltavaksi.

Testiryhmään valitut osallistujat täyttävät kontrolliryhmäläisten tavoin tutkimuksen osallistumislomakkeen sekä kaksi online-kyselyä. Testiryhmäläiset saavat heti ensi viikolla käyttöönsä Racefox-tuotteen ja käyttäjätilin, joka on voimassa 4kk. Testiryhmäläisten on tarkoitus käyttää tuotetta hiihtolenkeillä seuraavan 6 viikon ajan. Racefoxin käyttö itse kilpailutapahtumassa ei ole pakollista. Kilpailun jälkeen kaikki testiryhmäläiset tullaan myös haastattelemaan. Haastattelut toteutetaan joko Jyväskylässä kasvokkain tai puhelinhaastatteluna. Haastatteluissa kysellään lisätietoja tuotteeseen ja sen käyttöön liittyen. Racefoxin käyttöä voi halutessaan jatkaa ja käyttää yhteensä 4 kuukauden ajan. Tutkimuksen voi myös keskeyttää halutessaan jo testijakson aikana, jolloin pyydämme palauttamaan laitteen.

 

Mitä saan palkkioksi tutkimukseen osallistumisesta?

Testiryhmäläiset saavat käyttää Racefox -digitaalista hiihtovalmentajaa 4 kuukauden ajan ilmaiseksi. Kontrolliryhmäläiset saavat palkkioksi lomakkeiden täyttämisestä elokuvalipun.

Huom. Jos keskeytät tutkimuksen, pyydämme palauttamaan Racefox-laitteen viipymättä.

 

Miten ilmoittaudun tutkimukseen?

Ilmoittaudu mukaan tutkimukseen 7.2.2018 mennessä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen eeva.k.kettunen@jyu.fi. Osallistujat valitaan pääosin ilmoittautumisjärjestyksessä, joten toimi nopeasti!

Ilmoittautuessasi kerro itsestäsi seuraavat asiat:

1.       Nimi

2.       Ikä

3.       Minkä matkan hiihdät Neljän Vuoren Hiihto –kilpailussa?

4.       Millä tyylillä hiihdät Neljän Vuoren Hiihto –kilpailun (perinteinen/ luistelu)?

5.       Hiihtotaustasi (harrastehiihtäjä, aktiivihiihtäjä, kilpahiihtäjä ym.)

6.    Jos saisit valita, haluaisitko osallistua mieluummin a) testiryhmään ja testata Racefox-tuotetta vai b) kontrolliryhmään?

Tervetuloa mukaan tutkimukseen!

Terveisin,

Eeva Kettunen / Jyväskylän yliopisto

 

Lisätietoja:

Eeva.k.kettunen@jyu.fi

Comments are closed.